Sunday, May 14, 2017

1st Anniversary | Sabah ( Part 2 )


Baru sempat nak sambung part 2. hihihi




08102017, Sabtu : 0614 pagi | dekat sana pukul 6 dah cerah macam pukul 7. waktu ni bangun terus pergi bukak tingkap, sejukkkk sangat waktu ni, acah2 hirup udara segorr. hihihi :)


tengok ha muka bampik baru bangun tidur terus ngadap pemandangan kat luor. 




08102017, Sabtu : 0645 pagi | sebelum keluar berjalan, kite sarapan dulu. Kiteorang bawak bekal roti, milo 3 in 1, biskut tiger . Yela kan, nak redah cari sarapan malas lagi pagi2 ni sebab kedai pun tak tahu jauh mana kan, itu yang kiteorang bawak bekal. Syiokkk dapat minum milo panas masa sejuk2 macam ni. Kakbena yang susah minum air panas ni pun jadi suka minum milo panas bila cuaca sejuk macam ni . hee :)




satu untuk bampik, satu untuk kakbena, cicah roti dalam milo panas. Mablesssss uols! hiks




08102017, Sabtu : 0700 pagi | dah siap2 makan, dah siap2 kemas baju sikit. Bersiap2 nak check out . Kiteorang siap tempah baju sama untuk berjalan waktu nih. Tempah dengan kawan bampik, tup tup dia bagi free. Alhamdulillah ! Hiks!




08102017, Sabtu : 0705 pagi | sementara bampik tengah mandi, macam biasa lah kakbena amik gambor acah2 photographer power gittuuuu! hahaha Kiteorang bawak macam2, mini tripod la, monopod la, tripod yang besar pon bawak. ni semua kerja kakbena hahahaha yang paling penting Yi Cam memang tak boleh tinggal sebab kalau guna camera ni best boleh nampak background belakang dengan luas, takde lah amik gambar berdua nampak muka tembam kakbena dengan bampik ni ha! hehehe :)




08102017, Sabtu : 0748 pagi | ok dah siap2 semua. Wajib amik gambar depan bilik hotel yang cantik ni ha! suka sangat design hotel sini. Berpuluh kali jugak lah snap. Selamat lah ada tripod + Yi Cam wifi ni ha . Bilik kiteroang dekat atas tu ha. Nampak tak ada beg biru atas kerusi tu . Tak sempat nak lepak2 depan bilik sebab kucing banyak dekat sini. Kakbena takut kucing. Ok Bai.




08102017, Sabtu : 0754 pagi | masa nak naik ke atas tempat receptionist + parking kereta . Dah lah mengah, nak angkut beg lagi, dengan kucing pun sama naik nak bergesel dekat kaki. Tengok ha kiteorang wefie pon ada sekor kucing nak masuk dalam gambar jugak! hahahaha :)




08102017, Sabtu : 0759 pagi |  Kalau korang duduk dekat Ayana Holiday Resort ni , sebelum naik ke tempat receptionist , korang wajib berhenti amik gambar dekat trademark hotel ni ha. Cantik kan pemandangan dekat belakang tu ? Kakbena bampik suka amat !




08102017, Sabtu : 0800 pagi | bila amik gambar bampik sekeping je dah lawo, bila bampik amik gambar kakbena berkali kali biar sampai puas hati ! ada lah jugak kadang2 bampik bengang dengan kakbena sebab banyak kali kena amik tempat sama! hahahaha 




08102017, Sabtu : 0801 pagi | Tengok ha muka bampik penat tak cukup nafas sebab kena naik tangga tinggi + kena layan bini amik gambar + angkat beg berat ! HAHAHA :) maaf bampik!




08102017, Sabtu : 0802 pagi | sebelum check out jejalan sekitar hotel dulu kejap, suka betul bampik & kakbena tengok hijau2 belakang tu ha! :) 




08102017, Sabtu : 0806 pagi | bampik dah pergi dekat kereta , kakbena sempat lagi la selfie depan pintu gerbang hotel Ayana Holiday Resort ni. 




08102017, Sabtu : 0807 pagi | sebelum gerak ke destinasi seterusnya kena amik gambar latar belakang hotel dulu. Boleh bayangkan tak hotel kiteorang dekat bawah tu ha ! hahaha masa ni rasa macam dah kurus ! rasa je lah, tapi tak kurus pong! hahaha :) ok nanti part 3 kite cerita pasal Kinabalu Park , Kundasang. Hokey? :)







#msasnaih
#bangpikakbena



No comments: