Thursday, July 16, 2015

Teman berbuka + surprise!



14072015, Selasa | encik tunang ajak berbuka sesama lagi sebab dia kata nak ajak teman beli jubah untuk mak. Kite on je sebab ada satu butik jumana jual jubah lawa2. Berbuka dekat mcD sungai isap je sebab haritu kite jenis banyak songeh sikit selamat laaaaa encik tunang layankan je. Hihihi. Kalau boleh nak berbuka dalam kereta. Hihi ^^ Dua2 first time buka puasa dekat mcd. Ingat kan ramai budak2 je berbuka dekat mcd ni sekali ada yang satu family lagi tau berbuka dekat situ. Kalau ajak abah berbuka dekat mcd ni. Memang idok lerrrr. Hihi. Lepas dah berbuka teman encik tunang solat maghrib dekat masjid sungai isap jugak. Kite tunggu dalam kereta je. Paham2 lah ye dok? Hehehe. Lepas encik tunang dah siap terus pergi butik jumana tu. Encik tunang suruh pilihkan yang mana berkenan untuk mak. Dia cakap size kite sama je dengan mak tu. Kite ni percaya la. Siap fitting bagai. Cantik sangat jubah2 dekat butik jumana tu! Harga pun cantik. -.-' Dah pilih jubah. Ternampak satu shawl lawo sangat sesuai dengan baju jeans kite baru beli. Encik tunang tanya sesuai ek? Ok jom beli. Amboi senangnye diaaaaa shopping! Hahaha. Dah bayar apa semua. Nak cari tudung pulak untuk sesuaikan untuk jubah mak baru beli tadi. Encik tunang suruh beli shawl macam kite pakai sebab nak suruh mak dia lilit2. Hahaha. Ok jom pergi ekspo aidilfitri sebelah stadium tu. Masa tu dah pukul sembilan lebih. Jalan punya jalan. Takde yang berkenan sebab banyak benor instant shawl ada bunga besar2 gedabak tu. Euwww! Idok ler! Hahaha. Dah tak jumpa shawl. Encik tunang ajak balik. 


Tup tup dekat trafik lite encik tunang cakap dia ada buat salah. Hati kite memang dup dap dup dap la. Rasa geram lah! Dia cakap nanti2 dekat sampai rumah baru cakap apa dia buat salah tu. Grrrrrr! Sampai je trafik lite area rumah paksa dia cakap apa salah dia. Jeng jeng jeng. Encik tunang cakap. Jubah tu untuk sayang. Olololo masa ni memang malu gile! Tumbuk dia tumbuk dia sampai lebam. Lol! Hahahaha ~ tak sempat nak bebel banyak dah sampai rumah. Pandai dia ngelat macam tu. Grrrr! Kite ni kemain la excited berdebar sebab nak pilih jubah untuk bakal mak mertua tau! Sekali jubah tu untuk kite. Jubah hari ghaye ghupenyeeeeee! Hiks! So sweet macam lolipop! Hahaha~ Alhamdulillah! Lepastu encik tunang balik muadzam macam biasa. Weee ~




xoxo
#msasnaih
#iloveub